2022 Nisan Ayı Meclis Kararı
T.C.
GEDİZ BELEDİYESİ
MECLİS KARARI
 
 
Karar Tarihi : 01/04/2022
Karar Numarası : 04      
 Dönem : 2022 / 4
 
Birleşim : 1              
Oturum : 1               
Belediye
Meclisini
Teşkil Edenlerin
Adı Soyadı
Muharrem AKÇADURAK, Osman YILMAZ, Hüseyin TÜYSÜZ, Mehmet DEMİRTAŞ
Rıza KÖYLÜ, Şule BİLGİLİ, Sait AYDEMİR, Gülşen ŞENER ERKAN
Kazım ALAN , YÜCEL APAYDIN, ALİRIZA ÖZÜMER, AKİF KAYA
FENNİ TÜRK, AYHAN YILDIZ
 
Toplantıya Katılmayan
Üyelerin Adı Soyadı
MEHMET SARICA, SÜLEYMAN YERLİ
 
KARAR ÖZÜ
 
 
2022 yılı Nisan Ayı Meclis Karar Özeti.
 
KARAR
 
 
G Ü N D E M
-------------------------------------------:
 
1-Belediye Başkanının 01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arası Faaliyet Raporunun görüşülüp karara bağlanması.
 
2-2021 yılı Denetim Komisyonu Raporunun görüşülüp karara bağlanması.
 
3-Belediye Encümen Üyelerinin Seçimi. (Gizli oy açık tasnif.)
 
4-Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin Seçimi. (İşaretle Oylama.)
 
5-İmar Komisyonu Üyelerinin Seçimi. (İşaretle Oylama.)
 
6-Sair Belediye Hizmetleri Komisyonu Üyelerinin Seçimi. (İşaretle Oylama.)
 
7-Yapılması planlanan; Ilıca Kaplıcası 12 adet Özel Banyo, Murat Dağı 15 adet Bungalov ev ve Gençlik Merkezi projelerinde kullanılmak üzere, İller Bankasından 10 yıl (120 ay) vadeli 25.000.000,00.TL tutarında Kredi alınması konusunun görüşülüp karar bağlanması. 
 
8-Tepepınar köyünde yapılması planlanan Güneş Enerjisi Elektrik Santrali için İller Bankası A.ş’den veya Kamu özel bankalarından 10 yıl (120 ay) vadeli 50.000.000,00.TL tutarında Kredi alınması, yap-işlet-devret yöntemiyle ihaleye verilmesi konusunun görüşülüp karar bağlanması.
 
9-Gazikemal Mahallesinde tapunun 226 ada 2506 parselde bulunan taşınmazın “Karakol” vasfının, Gediz Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün talebi ile “Kültürel tesis alanı-Kütüphane” olarak değiştirilip, İmar Plan Tadilatı yapılması konusunun görüşülüp karara bağlanması. 
 
EK GÜNDEM MADDESİ -1-
---------------------------------------: İlçemiz Ilıca Kaplıcalarında bulunan, ekte koordinatları verilen imar adasını kapsayan alanın Belediyemizin yapacağı yatırımlarda kullanılmak üzere, talep doğrultusunda satılması, takas edilmesi, yap-işlet-devret metodu ile ihale edilmesi veya kat karşılığında inşaat yaptırılması, kat karşılığında inşaat yaptırılır ise Belediyemiz adına kazandırılacak bağımsız bölümlerin satış işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.
 
EK GÜNDEM MADDESİ -2-
---------------------------------------: Tarım ve Orman Bakanlığı 5.Bölge Müdürlüğü Kütahya Şube Müdürlüğünün 31.03.2022 tarih ve 5091273 sayılı yazısı ile gönderilen Kütahya İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği (KÜSHAYKOB) tüzüğünde değişiklik yapıldığı bildirilmiştir. Hazırlanan yeni tüzüğün belediye meclisince görüşülerek onaylanması konusunun görüşülüp karara bağlanması. 
 
GÜNDEM MADDESİ     1
---------------------------------------: Belediye Başkanının 01.01.2020 - 31.12.2020 tarihleri arası Faaliyet Raporu OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.
 
GÜNDEM MADDESİ     2
----------------------------------------:  Denetleme Komisyonunca yapılan 2021 Yılı Denetim Komisyonu Raporu OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir. 
 
GÜNDEM MADDESİ     3
----------------------------------------: Belediye Encümen Üyelerinin Seçimi.
1- Osman YILMAZ      (14 Oy)
2- Mehmet DEMİRTAŞ (14 Oy) 
  1 Yıl Görev Yapmak üzere Gizli Oyla Seçilmişlerdir.
 
GÜNDEM MADDESİ    4
---------------------------------------: Plan ve Bütçe Komisyonu Üye Seçimi.
1- Hüseyin TÜYSÜZ
2- Mehmet DEMİRTAŞ
3- Rıza KÖYLÜ
4- Yücel APAYDIN
5- Ayhan YILDIZ                   
  1 Yıl Görev Yapmak üzere OYBİRLİĞİ ile Seçilmişlerdir.       
                                  
GÜNDEM MADDESİ    5
---------------------------------------: İmar Komisyonu Üyelerinin seçimi.
1- Mehmet DEMİRTAŞ
2- Şule BİLGİLİ
3- Osman YILMAZ                                                  
4- Ali Rıza ÖZÜMER
5- Süleyman YERLİ
  1 Yıl Görev Yapmak üzere OYBİRLİĞİ ile Seçilmişlerdir. 
               
GÜNDEM MADDESİ     6
--------------------------------------: Sair Belediye Hizmetleri Komisyonu Üye Seçimi.
1- Kazım ALAN
2- Şule BİLGİLİ
3- Gülşen ŞENER ERKAN   
4- Akif KAYA
5- Ayhan YILDIZ
  1 Yıl Görev Yapmak üzere OYBİRLİĞİ ile Seçilmişlerdir.      
 
GÜNDEM MADDESİ     7
--------------------------------------: Yapılması planlanan; Belediyemiz Ilıca Kaplıcası 12 adet Özel Banyolar, Murat Dağı Kaplıcası 15 adet Bungalov ev yapımı ve Gençlik Merkezi projelerinde kullanılmak üzere, İller Bankasından 10 yıl (120 ay) vadeli 25.000.000,00.TL tutarında Kredi alınması OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.
 
GÜNDEM MADDESİ     8
--------------------------------------: (KARAR-1) Belediyemizce Tepepınar köyünde 2935 KWE gücünde, 43.666 m2 büyüklüğündeki tarlaya yapılması planlanan Güneş Enerjisi Elektrik Santrali için İller Bankası A.Ş.’den 50.000.000,00-(Ellimilyon)-TL. kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.'nce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.’nce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.’nce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulü İller Bankası A.Ş.’ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.’ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.’nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanun’un 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK’ın yetkilendirilmesine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.
 
(KARAR-2) Belediyemizce Tepepınar köyünde 29635 KWE gücünde, 43.666 m2 büyüklüğündeki tarlaya yapılması planlanan Güneş Enerjisi Elektrik Santrali için, Kamu ve Özel bankalardan 10 yıl (120 ay) vadeli 50.000.000,00.TL tutarında kredi kullanılmasına, kullanılacak krediyle ilgili yapılacak olan her türlü iş ve işlemler için Belediye başkanı Muharrem AKÇADURAK'a yetki verilmesine, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre Yapım ya da 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihaleye verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.
 
GÜNDEM MADDESİ     9
--------------------------------------: İlçemiz Gazikemal Mahallesinde K 22-b-03-b-2-b imar planı içerisinde, tapunun 226 ada 2506 parselde bulunan taşınmazın “Karakol” vasfının, Gediz Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün talebi, şehir plancısından alınan görüş ve hazırlatılan değişiklik planı doğrultusunda “Kültürel Tesis Alanı - Kütüphane” olarak değiştirilip, İmar Plan Tadilatının yapılması OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir. 
 
GÜNDEM MADDESİ     10
--------------------------------------: İlçemiz Ilıca Kaplıcalarında bulunan, ekte koordinatları verilen imar adasını kapsayan alanın Belediyemizin yapacağı yatırımlarda kullanılmak üzere, talep doğrultusunda satılması, takas edilmesi, Yap-İşlet-Devret metodu ile ihale edilmesi veya kat karşılığında inşaat yaptırılması, kat karşılığında inşaat yaptırılır ise Belediyemiz adına kazandırılacak bağımsız bölümlerin satış işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.
 
GÜNDEM MADDESİ     11
--------------------------------------: Tarım ve Orman Bakanlığı 5.Bölge Müdürlüğü Kütahya Şube Müdürlüğünün 31.03.2022 tarih ve 5091273 sayılı yazısı ile ekte gönderilen “Belediye Meclisimizin 04.01.2022 tarih ve 6 sayılı kararıyla üyesi olduğumuz” Kütahya İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği'ne ait (KÜSHAYKOB) yeni tüzük müzakere edilerek OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.
 
 
 
 
Muharrem AKÇADURAK            Osman YILMAZ                  Sait AYDEMİR       
Belediye Başkanı                        Katip Üye                            Katip Üye          
Meclis Başkanı                                               
 
 
 
  • Gediz Belediye Başkanlığı
  • Özyurt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No : 4
  • Gediz/KÜTAHYA
  • Beyaz Masa
  • Tüm istek, şikayet ve önerileriniz için
  • 0274 412 44 44
Gediz Belediye Başkanlığı 2020 Tüm Hakları Saklıdır.
Beyaz Masa
e-Belediye
Canlı Yayın
Etkinlik Takvimi
Tümünü Gör