2021 Şubat Ayı Meclis Kararı

Üyelerin Adı Soyadı
FENNİ TÜRK

KARAR ÖZÜ

2021 Yılı Şubat Ayı Meclis Karar Özeti.

KARAR

G Ü N D E M
-------------------------------------------:
1-Türklandbank'a ait olan İlçemiz mücavir alan içerisindeki, 812 ada 3 parsel, 812 ada 20,21,22,23,24,25,26,27 parsel nolu arsaların Kamulaştırma işleminde kullanılmak üzere İlçemizde bulunan Kamu Bankalarından uygun teklif veren Bankadan kredi alınması, alınacak kredi karşılığında 921 ada 4 parsel nolu arsanın ipotek olarak verilmesi, ayrıca kredi sözleşmesi için Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK'a yetki verilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

2-İlçemizde Merkez anaokulunun yapılacağı yerde (Zafer İlkokulunun bulunduğu parsel) bulunan 1.215 m2 alanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesiyle ilgili İmar Komisyonu Raporunun görüşülüp karara bağlanması.

3-Belediyemize ait; Tapunun Dayınlar Mahallesi, 894 ada 1 parseldeki 675,51 m2, 1032 ada 1 parseldeki 2.855,58 m2, 919 ada 4 parseldeki 2.828,95 m2 miktarındaki arsa vasfındaki taşınmazların, Belediyemizin yapacağı yatırımlarda kullanılmak üzere, talep doğrultusunda satılmaları, takas edilmeleri veya kat karşılığında inşaat yaptırılması, kat karşılığında inşaat yaptırılır ise Belediyemiz adına kazandırılacak bağımsız bölümlerin satış işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

4-Gediz Belediyesine ait kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali için Mevzi İmar Planı yapılması konusunun görüşülüp karara bağlanması.

5-Zincir marketlerle ilgili İmar Komisyonu Raporunun görüşülüp karara bağlanması.

GÜNDEM MADDESİ   1
--------------------------------------: Belediyemizce TÜRKLANDBAK'a ait olan İlçemiz mücavir alanı içerisindeki 812 ada 3 parsel, 812 ada 20,21,22,23,24,25,26,27 parsel nolu taşınmazların kamulaştırma işleminde kullanılmak üzere; 5393 sayılı Belediye Kanununun 68'nci maddesine istinaden 2020 yılı kesinleşmiş bütçe geliri olan 41.003.960,98.TL'nin 2021 yılı yeniden değerleme oranı olan %9,11 ilave edilmesiyle bulunan 44.739.421,83.TL'nin %10'u olan 4.473.942,18.TL borçlanma miktarı olup, 4.450.000,00.TL'nin 60 ay vadeli İlçemizde bulunan Kamu Bankalarından uygun teklif veren Bankadan kredi alınması, alınacak olan kredi için Belediyemizce 921 ada, 4 parseldeki gayrimenkulün ipotek verilmesine, ayrıca ipotek ve kredi sözleşmesi için Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK'a yetki verilmesi OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ   2
--------------------------------------: İlçemizde Merkez anaokulunun yapılacağı İmar Komisyon Kararında belirtilen Tapunun Dayınlar Mahallesi, 182 ada 1526 parsel nolu (Zafer İlkokulunun bulunduğu parsel) bulunan yaklaşık 1.215 m2 alanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesi OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.

GÜNDEM MADDESİ   3
--------------------------------------: Belediyemize ait; Tapunun Dayınlar Mahallesi, 894 ada 1 parseldeki 675,51 m2, 1032 ada 1 parseldeki 2.855,58 m2, 919 ada 4 parseldeki 2.828,95 m2 miktarındaki arsa vasfındaki taşınmazların, Belediyemizin yapacağı yatırımlarda kullanılmak üzere, talep doğrultusunda satılmaları, takas edilmeleri veya kat karşılığında inşaat yaptırılması, kat karşılığında inşaat yaptırılır ise Belediyemiz adına kazandırılacak bağımsız bölümlerin satış işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.

GÜNDEM MADDESİ   4
--------------------------------------: Tapunun, Tepepınar Köyü, 125 ve 140 nolu parsellerde bulunan Belediyemize ait toplamda 68.298,00 m2 alanın Şehir Plancısından alınan görüş ve İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda, Gediz Belediyesine ait kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali için ilgili kanunun 8.maddesi b bendine göre Mevzi İmar Planının onaylanması OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.

GÜNDEM MADDESİ   5
--------------------------------------: Zincir Marketlerle ilgili İmar Komisyonu Raporunda belirtilen, Ulusal bazda şube sayısı 2.000 üzerinde olan marketlerin zincir market olarak değerlendirilmesine ve zincir marketlerin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında aşağıda belirtilen hususların aranmasına;

1-Cephe aldığı yolun en az 15 metre genişliğinde olması,
2-Mal indirme bindirmede kullandıkları kapı ile ana giriş (müşteri) kapısının ayrı ayrı olarak planlanmış olması,
3-Trafik yoğunluğu oluşmaması için kavşaklara en az 150 metre mesafede olması (mesafe ölçümünde mal giriş çıkış kapısı ile kavşak orta göbek noktası arası mesafe esas alınacaktır.)
4-Cephe aldığı yolda il trafik komisyonunca otopark yasağı olmaması, (gerek görülmesi halinde ilçe trafik komisyonundan görüş alınması.)
5-Cephe aldığı yolda en az 5 otopark alanının bulunuyor olması,
6-Gediz merkez nüfusunun 4.000 kişi/1 adet (küsuratlarda değerlendirmeye alınmaz) oranında izin verilmesine, OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.

Muharrem AKÇADURAK             Osman YILMAZ      Sait AYDEMİR
        Belediye Başkanı                      Katip Üye              Katip Üye