2021 Mayıs Ayı Meclis Kararı

T.C.
GEDİZ BELEDİYESİ
MECLİS KARARI


Karar Tarihi : 17/05/2021
Karar Numarası : 05      
 Dönem : 2021 / 5

Birleşim : 1              
Oturum : 1               
Belediye
Meclisini
Teşkil Edenlerin
Adı Soyadı
Muharrem AKÇADURAK, Osman YILMAZ, Hüseyin TÜYSÜZ, Mehmet DEMİRTAŞ
Rıza KÖYLÜ, Şule BİLGİLİ, Sait AYDEMİR, Gülşen ŞENER ERKAN
Kazım ALAN          ., YÜCEL APAYDIN, ALİRIZA ÖZÜMER, AKİF KAYA
MEHMET SARICA, FENNİ TÜRK, SÜLEYMAN YERLİ, AYHAN YILDIZ


KARAR ÖZÜ


2021 Yılı Mayıs Ayı Meclis Karar Özeti.

KARAR


GÜNDEM

-------------------------------------------:

1-2020 yılı Bütçe Kesin Hesabı konusunun görüşülüp karara bağlanması.

2-Belediyemize ait taşınmazlarda kiracı olarak bulunan İlçemiz Amatör Spor Kulüplerinin aylık kira bedellerinin ve kira sürelerinin görüşülüp karara bağlanması.

3-Gediz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca Zafer Kalkınma Ajansına başvurmak için hazırlanan "Türkiye'nin ilk ve tek termal kayak merkezi Muratdağı modern kayak evine kavuşuyor" adlı proje için, 5393 sayılı Belediye Kanununun 75.maddesinin (a) bendine göre Proje ortaklığı ve eş finansman desteği sağlanması, Proje ile ilgili her türlü iş ve işlemler için Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK'a yetki verilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

4-İlçemiz Salur mahallesinde bulunan K 22-b-03-b-2-a İmar Planımızda İlköğretim+Kreş alanı içerisinde kalan, Tapunun Dayınlar mahallesi, Konakkaşı mevkii 182 ada, 1527 parsel nolu 1.179,47 m2'si belediyemize ait, toplamda 9.256,01 m2 Kargir ilköğretim okulu (Zafer İlkokulu) ve arsası vasfındaki taşınmaza Merkez Anaokulu yapmak üzere, Maliye Hazinesi adına trampa, takas ve tahsisin uygun görülmesi halinde trampa, takas ve tahsis işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülüp karar bağlanması.

5-Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde Belediyemize ait 99 adada bulunan Park ve Ticaret vasfındaki taşınmazların birleştirilerek vasfının Ticaret olarak değiştirilmesi, Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde Belediyemize ait 474 ve 475 aradaki 5 metre yolun kaldırılarak imar adalarının birleştirilmesi konularının,  5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesi gereği İmar Plan Tadilatı yapılması  konusunda görüşülüp karar bağlanması.

6-Otopark Yönetmeliğinin 12.maddesinin 11.fıkrasının A bendine göre otopark hesabına tabi grupların belirlenmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

7-Otopark Yönetmeliğinin 6.maddesinin 1.fıkrasına göre; imar planındaki yeşil alan, belediye hizmet alanı, sosyo kültürel tesis alanı v.b. gibi alanların altlarının ve gerektiğinde üstlerinin bölge otoparkı olarak düzenlenebilmesi için İmar Plan Notu eklenmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

8-Ticari depolarla ilgili 36 nolu plan notunun aşağıdaki şeklide değiştirilmesi,

"Su basman kotu altında ıslak mekan oluşturulamaz; bunun dışında oluşturulan alanlar iskan edilemez, Bitişik Nizam yol meyili sebebiyle su basman kotu altında en az 2,25 yükseklikte kullanım alanları oluşması halinde, bu alanların olarak otopark düzenlenmesi zorunludur" İmar Plan Notu düzenleme konusunun görüşülüp karara bağlanması.

9-Otopark Yönetmeliği kapsamında; "Bitişik nizam parsellerin yol cepheleri çit, tel, bahçe duvarı v.s. ile kapatılamaz. Yol cephesindeki bahçe alanlarının gerektiğinde otopark olarak kullanılması için uygun zemin kaplaması yapılması zorunludur. Bitişik nizam harici parsellerde bahçe duvarı ve zemin kaplaması yapılıp yapılmayacağına belirlemeye Belediye idaresi yetkilidir" konusunun görüşülüp karara bağlanması.


GÜNDEM MADDESİ     1
---------------------------------------: Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 40’ncı maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 64’ncü maddesine istinaden 2020 Yılı Bütçe kesin Hesabının Gelir toplamı 41.003.960,98.TL, Gider toplamı ise 63.976.346,29.TL olduğu OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

 


GÜNDEM MADDESİ     2
--------------------------------------: Mülkiyetleri Belediyemize ait İlçemiz Gazi Kemal Mahallesi 230 Sokak No:3'te bulunan Gediz Gençler Birliği Amatör Spor Kulübü, İlçemiz Uluoymak Mahallesi Uluoymak Caddesi No:56'da bulunan Gediz 1 Eylül Amatör Spor Kulübü, İlçemiz Muhipler Mahallesi 558 Sokak No:26'da bulunan Gediz Muhipler Fatih Spor Kulübü, İlçemiz Salur Mahallesi 386 Sokak No:2'de bulunan Gediz Gücü Amatör Spor Kulübü ve İlçemiz Dayınlar Mahallesi 782 Sokak No:4'te bulunan Gediz Dayınlar Amatör Spor Kulüplerinin Başkanları Amatör Spor Kulübü olarak faaliyet göstermiş oldukları binalarının kira süreleri ve kira bedellerinin belirlenmesini istemektedirler. Belediye Meclisince Mülkiyetleri Belediyemize ait olan İlçemizdeki Amatör Spor Kulüplerinin kira sürelerinin 10'ar yıl ve aylık kira bedellerinin ise 25,00.TL. olarak belirlenmesine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ      3
-------------------------------------: Gediz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca Zafer Kalkınma Ajansına başvurmak için hazırlanan "Türkiye'nin ilk ve tek termal kayak merkezi Muratdağı modern kayak evine kavuşuyor" adlı proje için, 5393 sayılı Belediye Kanununun 75.maddesinin (a) bendine göre Proje ortaklığına ve eş finansman desteği için 1.000.000,00.TL destek sağlanmasına, Proje ile ilgili her türlü iş ve işlemler için Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK'a yetki verilmesine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ     4
-------------------------------------: İlçemiz Salur mahallesinde bulunan K 22-b-03-b-2-a İmar Planımızda İlköğretim+Kreş alanı içerisinde kalan, Tapunun Dayınlar mahallesi, Konakkaşı mevkii 182 ada, 1527 parsel nolu 1.179,47 m2'si belediyemize ait, toplamda 9.256,01 m2 Kargir ilköğretim okulu (Zafer İlkokulu) ve arsası vasfındaki taşınmaza Merkez Anaokulu yapmak üzere, Maliye Hazinesi adına trampa, takas ve tahsisin uygun görülmesi halinde trampa, takas ve tahsis işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ     5
--------------------------------------: Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde Belediyemize ait 99 adada bulunan Park ve Ticaret vasfındaki taşınmazların birleştirilerek vasfının Ticaret olarak değiştirilmesi, Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde Belediyemize ait 474 ve 475 aradaki 5 metre yolun kaldırılarak imar adalarının birleştirilmesi konularının İmar Komisyonuna Sevki OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.
 
GÜNDEM MADDESİ     6
-------------------------------------: Otopark Yönetmeliğinin 12.maddesinin 11.fıkrasının A bendine göre otopark hesabına tabi grupların belirlenmesi konusunun İmar Komisyonuna Sevki OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.
                                  
GÜNDEM MADDESİ    7
--------------------------------------: Otopark Yönetmeliğinin 6.maddesinin 1.fıkrasına göre; imar planındaki yeşil alan, belediye hizmet alanı, sosyo kültürel tesis alanı v.b. gibi alanların altlarının ve gerektiğinde üstlerinin bölge otoparkı olarak düzenlenebilmesi için İmar Plan Notu eklenmesi konusunun İmar Komisyonuna Sevki OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.
          
GÜNDEM MADDESİ     8
------------------------------------: Ticari depolarla ilgili 36 nolu plan notunun aşağıdaki şeklide değiştirilmesi,

"Su basman kotu altında ıslak mekan oluşturulamaz; bunun dışında oluşturulan alanlar iskan edilemez, Bitişik Nizam yol meyili sebebiyle su basman kotu altında en az 2,25 yükseklikte kullanım alanları oluşması halinde, bu alanların olarak otopark düzenlenmesi zorunludur" İmar Plan Notu düzenleme konusunun İmar Komisyonuna Sevki OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.   

 

 


     
                                
GÜNDEM MADDESİ     9
-------------------------------------: Otopark Yönetmeliği kapsamında; "Bitişik nizam parsellerin yol cepheleri çit, tel, bahçe duvarı v.s. ile kapatılamaz. Yol cephesindeki bahçe alanlarının gerektiğinde otopark olarak kullanılması için uygun zemin kaplaması yapılması zorunludur. Bitişik nizam harici parsellerde bahçe duvarı ve zemin kaplaması yapılıp yapılmayacağına belirlemeye Belediye idaresi yetkilidir" konusunun İmar Komisyonuna Sevki OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.   

 


Muharrem AKÇADURAK        Osman YILMAZ          Sait AYDEMİR       
Belediye Başkanı                        Katip Üye                    Katip Üye          
(İmza)                                             (İmza)                         (İmza)             

  • Gediz Belediye Başkanlığı
  • Özyurt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No : 4
  • Gediz/KÜTAHYA
  • Beyaz Masa
  • Tüm istek, şikayet ve önerileriniz için
  • 0274 412 44 44
Gediz Belediye Başkanlığı 2020 Tüm Hakları Saklıdır.
Beyaz Masa
e-Belediye
Canlı Yayın
Etkinlik Takvimi
Tümünü Gör