2021 Haziran Ayı Meclis Kararı

T.C.
GEDİZ BELEDİYESİ
MECLİS KARARI


Karar Tarihi : 04/06/2021
Karar Numarası : 06      
 Dönem : 2021 / 6

Birleşim : 1              
Oturum : 1               
Belediye
Meclisini
Teşkil Edenlerin
Adı Soyadı
Muharrem AKÇADURAK, Osman YILMAZ, Hüseyin TÜYSÜZ, Mehmet DEMİRTAŞ
Rıza KÖYLÜ, Şule BİLGİLİ, Sait AYDEMİR, Gülşen ŞENER ERKAN
Kazım ALAN          ., YÜCEL APAYDIN, ALİRIZA ÖZÜMER, AKİF KAYA
MEHMET SARICA, SÜLEYMAN YERLİ, AYHAN YILDIZ

Toplantıya Katılmayan
Üyelerin Adı Soyadı
FENNİ TÜRK

KARAR ÖZÜ


2021 Yılı Haziran Ayı Meclis Karar Özeti.

KARAR


G Ü N D E M
-------------------------------------------:
1-2021 Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen konuların, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesi gereği İmar Plan Tadilatı yapılması konusunun görüşülüp karar bağlanması.

2-2021 Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen Otopark Yönetmeliğinin 12.maddesinin 11.fıkrasının A bendine göre otopark hesabına tabi grupların belirlenmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

3-2021 Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen Otopark Yönetmeliğinin 6.maddesinin 1.fıkrasına göre; imar planındaki yeşil alan, belediye hizmet alanı, sosyo kültürel tesis alanı v.b. gibi alanların altlarının ve gerektiğinde üstlerinin bölge otoparkı olarak düzenlenebilmesi için İmar Plan Notu eklenmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

4-2021 Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen Ticari depolarla ilgili 36 nolu İmar Plan Notu düzenleme konusunun görüşülüp karara bağlanması. 

5-2021 Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen Otopark Yönetmeliği kapsamında; "Bitişik nizam parsellerin yol cepheleri çit, tel, bahçe duvarı v.s. ile kapatılamaz. Yol cephesindeki bahçe alanlarının gerektiğinde otopark olarak kullanılması için uygun zemin kaplaması yapılması zorunludur. Bitişik nizam harici parsellerde bahçe duvarı ve zemin kaplaması yapılıp yapılmayacağına belirlemeye Belediye idaresi yetkilidir" konusunun görüşülüp karara bağlanması. 

6-Ilıca Kaplıcası 1.etap Termal Tatil Köyü için İller Bankasından alınan ek krediden kalan kısmın alınması konusunu görüşülüp karara bağlanması.


GÜNDEM MADDESİ     1
--------------------------------------: Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen; Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde meri imar planında park alanı ve ticaret alanı olarak planlı 99 ada 473 parselin, plan değişikliği teklifi ile ticaret alanı olarak planlanması ancak, imar adalarının ayrı olması meri imar planından kaldırılan park alanı "Sosyal Tesis  Alanı" nın "Park" alanına çevrilmesi ile sağlanması,  ticaret alanında yapılaşma koşullarının B-1, Y Ençok:8.50 cm olarak planlanması, 474 ada ile 475 ada ve 472 ada ile 473 ada arasındaki 5 metrelik yolun plan değişikliği ile kaldırılması konuları, Şehir plancısından alınan görüş ve İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesi gereği İmar Plan Tadilatı yapılması OYÇOKLUĞU ile kabul edildi.
 
GÜNDEM MADDESİ     2
-------------------------------------: Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen; Otopark Yönetmeliğinin 12.maddesinin 11.fıkrasının A bendine göre otopark hesabına tabi grupların İlçemiz genelinde 5. Grup yani tarifedeki bedelin % 60’ı olarak uygulanması İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.
                                  
GÜNDEM MADDESİ    3
--------------------------------------: Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen; Otopark Yönetmeliğinin 6.maddesinin 1.fıkrasına göre; imar planındaki yeşil alan, sosyo-kültürel tesis ve belediye hizmet alanı gibi alanların toprak altı ve gerektiğinde üstlerinin bölge otoparkı olarak düzenlenebilmesi için İmar Plan Notu eklenmesi, Şehir plancısından alınan görüş ve İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.
          
GÜNDEM MADDESİ     4
------------------------------------: Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen; Ticari depolarla ilgili 36 nolu plan notu düzenlemesi,

"Su basman kotu altında oluşturulan alanlarda ıslak mekân yapılamaz. Yol meyili sebebiyle su basman kotu altında oluşacak olan kullanım alanları iskân edilemez, yalnızca; ortak kullanım alanı, bağımsız bölüm eklentisi, Ticari depo veya otopark olarak kullanılabilir. Bitişik Nizam yapı adalarında yol meyili sebebiyle su basman kotu altında en az 2,20 yükseklikte kullanım alanlarının açığa çıkması halinde, bu alanların otopark olarak düzenlenmesi zorunludur" İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda OYÇOKLUĞU ile kabul edildi.   
                              
GÜNDEM MADDESİ    5
-------------------------------------: Mayıs ayı meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen; Otopark Yönetmeliği kapsamında; "Bitişik nizam yapı adalarında bulunan parsellerin yol cepheleri çit, tel, bahçe duvarı v.b. ile kapatılamaz. Yol cephelerindeki bahçe alanlarının yola uygun sert zemin kaplamasıyla kaplanması zorunludur. Bitişik nizam harici imar adalarındaki parsellerde bahçe duvarı ve zemin kaplaması yapılıp yapılmayacağını belirlemeye Belediye idaresi yetkilidir" konusu Şehir plancısından alının görüş ve İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda  OYBİRLİĞİ ile kabul edildi.   

GÜNDEM MADDESİ    6
-------------------------------------: İller Bankası A.Ş.’den 13.04.2016 tarih ve  12/260 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile  30.000.000,00-(Otuzmilyon)-TL ve 10.12.2020 57/2675 sayılıl Yönetim Kurulu Kararı ile 3.000.000,00-(Üçmilyon)-TL olmak üzere toplam 33.000.000,00-(Otuzüçmilyon)-TL tahsis edilen Ilıca
Kaplıcaları Termal Tatil Köyü yapım işi için 7.660.000,00-(Yedimilyonaltıyüzaltmışbin)-TL ek kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.’nce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.’nce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.’nce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulü İller Bankası A.Ş.’ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.’ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.’nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanun’un 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya  Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK’ın yetkilendirilmesine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

 

Muharrem AKÇADURAK            Osman YILMAZ      Sait AYDEMİR       
Belediye Başkanı                           Katip Üye                 Katip Üye          
(İmza)                                                (İmza)                     (İmza)             

  • Gediz Belediye Başkanlığı
  • Özyurt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No : 4
  • Gediz/KÜTAHYA
  • Beyaz Masa
  • Tüm istek, şikayet ve önerileriniz için
  • 0274 412 44 44
Gediz Belediye Başkanlığı 2020 Tüm Hakları Saklıdır.
Beyaz Masa
e-Belediye
Canlı Yayın
Etkinlik Takvimi
Tümünü Gör