BAŞKAN AKEL, MEME KANSERİ FARKINDALIK STANDINI ZİYARET ETTİ
Gediz Belediye Başkanı Necdet AKEL, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından belediye hizmet binası önünde kurulan standı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Başkan AKEL, meme kanserinin erken teşhisinin önemine dikkat çekerek, toplumda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. Standın, bilgilendirici materyaller ve ücretsiz tarama hizmetleri ile desteklendiğini belirten Başkan AKEL, bu tür etkinliklerin kanserle mücadelede büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Gediz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Orçun ERDOĞAN açıklamasında, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında toplum tabanlı kanser taramalarını artırmak için 40-69 yaş arası kadınların meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası erkek ve kadınların kolon kanseri taraması için bağlı bulundukları aile hekimliklerine veya ilçe sağlık müdürlüğüne müracaat etmeleri önemle rica olunur” dedi.

• Çözüm Noktası
Çözüm Noktası