BAŞKAN AKÇADURAK’TAN, İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARET
Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 308. yılı ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla canı pahasına cankurtaran kahraman itfaiyecilerin İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” dolayısıyla Gediz Belediyesi İtfaiye Amirliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Akçadurak’a, Gediz Belediye Başkan Yard. Şule Bilgili, Belediye Meclis Üyesi Sait Aydemir eşlik etti.

İtfaiye çalışanlarıyla sohbet eden Başkan Akçadurak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İtfaiye çalışanlarının karşılaştıkları olaylar karışışında göstermiş oldukları gayretin her türlü takdire şayan olduğunu belirten Belediye Başkanı Akçadurak "Öncelikle tüm itfaiye çalışanlarının İtfaiyecilik Haftası'nı tebrik ediyorum. İtfaiye teşkilatımız her türlü felaket ve acil durumda kendi hayatlarını hiçe sayarak mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını yürütmektedirler. Bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerini ayrıca kutluyorum.

Başkasının canını kurtarmak için kendi canını hiçe sayan fedakâr itfaiye çalışanlarımız, vatandaşın en zor anında yanında oluyor, onların sıkıntısını gidermek için canla başla mücadele ediyor. Bu yüzden itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan zor ve meşakkatli bir meslektir. Tüm risklere rağmen kuruluş amacını karşılıksız yardım anlayışından alan İtfaiye çalışanlarımız başkalarına yardımcı olabilmek için büyük bir özveri ve gayretle, gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getiriyorlar.

Yangın ve kurtarma çalışmalarında, gece-gündüz, bayram-tatil demeden, 7/24 fedakârca görev, Bir can olsun kurtarabilir miyiz? inancıyla yangın ve doğal afetle mücadelede yaşamını yitiren şehit itfaiyecilerimize Allah'tan rahmet, ülkemizin her köşesinde, görevinin başında olan tüm itfaiyecilerimize kazasız belasız, sağlık, sıhhat, mutluluk ve başarılı çalışmalar diliyorum." dedi.

İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Yüksel ve çalışma arkadaşları Başkan Akçadurak'a, Belediye Başkan Yard. Şule Bilgiliye ve Belediye Meclis Üyesi Sait Aydemir’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.