BAŞKAN AKÇADURAK’IN İTFAİYE HAFTASI KUTLAMA MESAJI
Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 308. yılı ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında canı pahasına can kurtaran kahraman itfaiyecilerin İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı.

Başkan Akçadurak, itfaiyeciliğin birçok riski taşıyan zor bir meslek olduğunu ifade ederek, "İtfaiye çalışanları, insanları ve diğer tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup onlara siper olmaktadır. İtfaiye Teşkilatımız da bu onurlu ve kutsal görevi yerine getirme anlamında çok önemli bir rol üstlenerek bizlere huzur ve güven veriyor. Başkasının canını kurtarmak için kendi canını hiçe sayan fedakâr itfaiye çalışanlarımız, vatandaşın en zor anında yanında oluyor, onların sıkıntısını gidermek için canla başla mücadele ediyor. Bu yüzden itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan zor ve meşakkatli bir meslektir. Tüm risklere rağmen kuruluş amacını karşılıksız yardım anlayışından alan İtfaiye çalışanlarımız başkalarına yardımcı olabilmek için büyük bir özveri ve gayretle, gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getiriyor" dedi.

Yangın ve kurtarma çalışmalarında, gece-gündüz, bayram-tatil demeden, fedakârca görev yapan itfaiye teşkilatına; göstermiş oldukları olağanüstü gayret nedeniyle teşekkür eden Başkan Akçadurak mesajının sonunda itfaiye Haftasını en içten dilekleriyle kutlayarak "Bir can olsun kurtarabilir miyiz?" inancıyla yangın ve doğal afetle mücadelede yaşamını yitiren şehit itfaiyecilerimize Allah'tan rahmet, ülkemizin her köşesinde, her zaman görevinin başında olan tüm itfaiyecilerimize de sağlık, sıhhat, mutluluk ve başarılar diledi.