BAŞKAN AKÇADURAK’TAN, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ANMA MESAJI;
19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun.” Aziz Türk Milleti tarihi boyunca vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal saydığı değerler uğruna mücadeleler vermiş ve eşsiz zaferler kazanmıştır. Bu uğurda her zaman seve seve canını ortaya koyan Mehmetçik, ya şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşmıştır.

19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun.”

Aziz milletimiz için tarihimizin her döneminde en mukaddes değer hep vatan toprağı olmuştur. Tarihimiz boyunca verilen mücadelelerde milletçe ortak hissimiz hep vatanı kendi canından dahi üstün tutma ve her şeyi göze alarak bu yurdu savunma duygusudur. Bu duygu, yüce milletimizin gönlüne kanıyla canıyla ilmek ilmek işlenen bir nakıştır adeta.

Atalarımızdan bize miras kalan bu anlayışla geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemize yönelen tüm tehditlere gerekirse bu uğurda canımızı vererek karşı koymaya hazırız. Ülkesine ve vatanına dünyanın hiçbir yerinde timsali görülmemiş bir sevdayla bağlı olan milletimiz, bu toprakların uğruna dökülen kanların hakkını verebilmek için yurduna gönül bağıyla bağlıdır.

Bu duyguyla geçmişte olduğu gibi bugün de milletçe aynı kararlılıkla vatanımıza sahip çıkıyor, şehit ve gazilerimizin emanetini korumayı ve ay yıldızlı al bayrağımızı yurdumuz semalarında sonsuza kadar dalgalandırıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesinin ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nü canı gönülden tebrik ediyorum.

Mukaddes vatanımızı korumak uğruna serden geçerek canını veren aziz şehitlerimiz ve ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi’ anlayışıyla ölüme yürüyen kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere makamların en yükseğine eren aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

Muharrem AKÇADURAK

Gediz Belediye Başkanı

Haberin Diğer Resimleri
  • Gediz Belediye Başkanlığı
  • Özyurt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No : 4
  • Gediz/KÜTAHYA
  • Beyaz Masa
  • Tüm istek, şikayet ve önerileriniz için
  • 0274 412 44 44
Gediz Belediye Başkanlığı 2020 Tüm Hakları Saklıdır.
Beyaz Masa
e-Belediye