GEDİZ GÜVECİ COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALINDI
Uzun yıllardan beri Kütahya’nın Gediz ilçesinin unutulmaz damak tadı olarak bilinen ve eşsiz özelliğe sahip meşhur ‘Gediz Güveci’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesinin alındığı bildirildi.

Gediz Güvecini nesilden nesile aktarmak istediklerini dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak;  “ ülkenin ve bölgenin ekonomik kalkınmasına Termal, Kayak ve Turizm yatırımlarıyla verdikleri katkının yanında yerel ve kültürel değerlerin korunması için projeler hazırladıklarını söyledi.

Bölgenin tek Coğrafi işaretli ürününün Gediz Güveci olduğunu belirten Başkan Akçadurak; Yöresel ürünlerin geleneksellik ve kalite bakımından değerlendirilmesi sonucu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘Gediz Güveç ’imiz Coğrafi İşaret almaya hak kazanmıştır. Gediz Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi almanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz, bu belge ile Gediz Güveci yasal koruma altına alınmıştır. Bölgenin ve Gediz’in ilk coğrafi işaretli ürünü olarak da bu çok önemlidir." şeklinde konuştu.