2018 Nisan Ayı Meclis Kararı

Üyelerin Adı Soyadı

Hakan ARPACI

KARAR ÖZÜ

2018 Yılı Nisan Ayı Meclis Karar Özeti.

KARAR

G Ü N D E M

------------------------------------------------------:

1-Belediye Başkanının 01.01.2017 - 31.12.2017 Tarihleri arası Faaliyet Raporunun

Görüşülüp Karara Bağlanması,

2-5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25’ci Maddesi gereğince 2017 Yılı Denetim Komisyon

Raporunun Görüşülüp Karara Bağlanması,

3-5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33’cü maddesinin (b) bendine göre Gizli Oylama ile  2 Adet

Encümen üye seçimi.

4-5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24’cü maddesi gereğince İşaretle oylama ile 5 Adet Plan Bütçe

Komisyon üyesi seçimi.

5-5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24’cü maddesi gereğince İşaretle Oylama ile 3 Adet İmar

Komisyon üye seçimli.

6-5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24’cü maddesi gereğince İşaretle Oylama ile 3 Adet Sair

Belediye Hizmetleri Üye seçimi.

7-İlçemiz Salur Mahallesinde bulunan 93 ada,3408 parsel nolu 171,31.m2 miktarındaki  ve 93 ada,

yetki verilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması.

GÜNDEM MADDESİ    1

--------------------------------------: Belediye Başkanının 01.01.2017 - 31.12.2017 tarihleri arası Faaliyet Raporu OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ     2

---------------------------------------:         2017 Yılı Denetim Komisyon Raporunun Görüşülüp Karara bağlanması.

Denetleme Komisyonunca yapılan 2017 Yılı Denetim komisyon Raporunun, denetim sonucunda aşağıdaki yazılı hususlar gözlenmiştir.

Mali Hizmetler Müdürlüğünde yapılan Gelir-Gider Hesap iş ve işlemlerinin incelenmesinde kayıtların bilgisayar ortamında düzenli şekilde tutulduğu,Tahsilatların bilgisayar ortamında Belediyemiz veznelerinde yapıldığı,tahsilat denetiminin Başkanlık Makamınca görevlendirilen bir heyet tarafından yapıldığı ve tutanakların ekte sunulduğu,gelirle ilgili Kira,İlan Reklam,Emlak vergisi,Çevre Temizlik Vergisi ve Su gibi gelir tahakkuklarının gelir bölümünce  yapıldığı. Kesin hesap cetvellerinin yıl sonunda çıkarılarak  Encümen ve Belediye Meclisinin onayından sonra Sayıştay'a gönderildiği tespit edilmiştir.2017 yılına ait gelir gider belgeleri ile ihale dosyalarının incelenmek üzere Sayıştay Başkanlığına gönderilmiştir.Harcamaların Belediye Meclisince kabul edilen ödeneklere uygun olarak yapıldığı,Ödenek üstü harcama yapılmadığı,Belediye gelirlerinin tarifelere uygun olarak tahsil edildiği tespit edilmiştir.Belediyemizin 2017 yılı Brüt gelirinin 26.049.095,42 TL , Brüt giderinin 28.076.524,88 TL olduğu bununla ilgili Gelir ve Gider Cetvelleri düzenlendiği tespit edilerek OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ     3

---------------------------------------:  Belediye Encümen Üyelerinin Seçimi.

1-Erol ALTINTAŞ                       14

2-Muharrem AKÇADURAK      15  Bir Yıl Görev Yapmak Üzere   Gizli Oyla Seçilmişlerdir.

GÜNDEM MADDESİ     4

---------------------------------------: Plan ve Bütçe Komisyonu Üye Seçimi.

1-Rıza KÖYLÜ

2-Emin ARAS

3-Hakan ARPACI

4-Fenni TÜRK

5-Mehmet IŞIK          Bir Yıl Görev Yapmak Üzere OYBİRLİĞİ ile Seçilmişlerdir.

GÜNDEM MADDESİ    5

--------------------------------------: İmar Komisyonu Üyelerinin seçimi.

1-Hakan ARPACI

2-Osman YILMAZ

3-Hikmet VURAN        Bir Yıl Görev Yapmak Üzere OYBİRLİĞİ ile  Seçilmişlerdir.

GÜNDEM MADDESİ    6

-------------------------------------: Sair Belediye Hizmetleri Komisyonu Üye Seçimi

1-Ş.Ahmet DEMİR

2-M.Selim ŞENTÜRK

3-Emin ARAS             Bir Yıl Görev Yapmak Üzere  OYBİRLİĞİ  ile Seçilmişlerdir.

GÜNDEM MADDESİ   7

-----------------------------------: İlçemiz Salur Mahallesinde bulunan 93 ada,3408 parsel nolu 171,31.m2 miktarındaki  ve 93 ada,3409 parsel nolu 171,18.m2 miktarındaki arsa vasıflı taşınmazlar Belediyemizin yapacağı  yatırımlarda kullanılmak üzere,talep doğrultusunda satılması,takas edilmesi veya kat   karşılığında inşaat yaptırılması,kat karşılığı inşaat yaptırılır ise Belediyemiz adına kazandırılacak bağımsız bölümlerin satış işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

Dr.Mehmed Ali SARAOĞLU      Osman YILMAZ      Rıza KÖYLÜ

Belediye Başkanı            Katip Üye         Katip Üye