2018 Ekim Ayı Meclis Kararı

Üyelerin Adı Soyadı

Hakan ARPACI, Fenni TÜRK, Muradiye KICIROĞLU, Hasan ÖZBAŞ

KARAR ÖZÜ

2018 Yılı Ekim Ayı Meclis Karar Özeti.

KARAR

G Ü N D E M

---------------------------------------------------:

1-Gediz Belediyesi Emir ve Yasakları Yönetmeliği Madde Değişikliği (İnşaat Çalışma Saatleri)

konusunun görüşülüp karara bağlanması

2-Muratdağı Kaplıcasına 3 adet Elektrik Trafo Aboneliği için İller Bankası Genel Müdürlüğünden

veya  Kamu Bankalarından Teminat Mektubu alınması konusunun görüşülüp karara bağlanması.

3-İlçemizde bulunan Amatör Spor Kuluplerine 2017-2018 sezonunda müsabakalara katılmış olmak

kaydıyla maddi yardım yapılması konusunun görüşülüp karara bağlanması.

GÜNDEM MADDESİ   1

-------------------------------------:Belediye sınırları içerisinde inşaat çalışmalarının yapıldığı yapılarda inşaat çalışma saatleri 23.07.2018 tarih ve 84sayılı Belediye Encümen kararı ile yeniden belirlendiği için Geadiz Belediyesi Emir ve Yasakları Yönetmeliğinin bununla ilgili 16. maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesi OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

DEĞİŞİKLİK YAPILMASI GEREKEN MADDENİN

ESKİ HALİ : Konut alanlarında Pazar günleri yapılacak hertürlü tamirat,tadilat,inşaat işlerini

sabah saat 10.00'dan önce,akşam haftanın hergünü dahil hava  karardıktan sonra izin

almaksızın yapmak yasaktır.

YENİ HALİ :Belediyemiz sınırları içerisinde inşaat çalışmalarının yapıldığı yapılarda inşaat çalışma saatleri aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.Bu saatler dışında izinsiz herhangi bir inşaat faaliyetinde bulunmak yasaktır.

İnşaat Çalışma Saatlerinin Tespiti.

SABAH                        AKŞAM

-------------                    ---------------

Pazartesi    :    Saat   :           8.00.                               18.00.

Salı             :    Saat   :           8.00.                               18.00.

Çarşamba  :    Saat   :           8.00.                               18.00.

Perşembe   :    Saat   :           8.00.                               18.00.

Cuma         :    Saat   :           8.00.                               18.00.

Cumartesi  :    Saat   :          8.00.                               18.00.

Pazar          :    Saat   :         10.00.                              18.00

GÜNDEM MADDESİ   2

------------------------------------: Belediyemize ait Muratdağı Kaplıcasında mevcut elektreğin yetersiz gelmesi nedeniyle 2 adet  1.000.KVA 1 Adet 1.600. KVA'lık Elektrik abonesi için Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'ye verilmek üzere süresiz İller Bankası Genel Müdürlüğünden veya Kamu Bankalarından süresiz olarak 40.380,00.TL'lik 2 adet 64.608,00.TL'lik  1 adet olmak üzere toplam 3 adet teminat mektubu alınmasına üye tam sayısının salt çoğunluğu ile karar verilmiş olup;

Bu konuda tüm işlemlerin yürütülmesi ve Teminat Mektubunun alınmasında Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK'a yetkili kılınmıştır.

5393 Sayılı Kanunun 68.maddesinin (d) ve (e ) bentlerinde;

"d-Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin,faiz dahil iç ve dış borç stok tutarı,enson kesinleşmiş bütçe gelirleri toplamının 213 sayılı Vergi Usul Kanunda belirlenen yeniden değerlendirme oranıyla artırılan miktarı aşamaz.Bu miktar Büyükşehir Belediyeleri için birbuçuk kat olarak uygulanır.

"e-Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketler en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin,213 sayılı Vergi Usul kanununda belirlenen yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen iç borçlanmayı Belediye Meclisinin kararı;yüzde onunu geçen iç borçlanma için ise Meçlis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri bakanlığının onayı ile yapılaabilir" denilmektedir.

Belediyemizin 2017 yılı kesinleşmiş bütçe geliri 26.049.095.42.TL olup 2018 yılında uygulanacak olan Yeniden Değerlendirme oranı ile birlikte 29.818.399,52.TL olup; 5393 Sayılı Belediye kanunu'nun 68. maddesinde belirtilen % 10 sınırını aşmamaktadır.

Belediyemiz İller Bankasından alacağı teminat mektubu talebimiz bu bentlerde belirtilen borçlanma kurallarına uygundur.

GÜNDEM MADDESİ   3

--------------------------------------: İlçemizde Faaliyet gösteren Spor Kulüplerine 5393 Sayılı Belediye kanunu'nun 14.maddesinin(b) bendi uyarınca 2017-2018 Sezonunda müsabakalara katılmış olmak ve müsabakalara tamamlamak kaydıyla 5.000,00.TL. nakdi yardım yapılması OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

1-Dayınlar Spor Kulübü             : 5.000.00.TL.

2-Fatih Spor Kulübü                   : 5.000.00.TL.

3-Gediz Gençlik Spor Kulübü    : 5.000.00.TL.

4-1 Eylül Spor Kulübü                : 5.000.00.TL.

Muharrem AKÇADURAK      Osman YILMAZ      Rıza KÖYLÜ

Belediye Başkanı        Katip Üye         Katip Üye