GEDİZ BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKÇADURAK’IN “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER”GÜNÜ MESAJI :
Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak yayımladığı mesajında; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizi anlama ve onlar için farkındalık yaratma noktasında önemli bir gün. Engelli olmak, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Toplumsal hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan engellilerimizin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek, güçlükleri aşmada onlara moral ve destek vermek, üretken ve mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, Devlet'in yanı sıra vatandaşlarımızın katkısını ve ilgisini gerektirmektedir. Bizler her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olmaya, onların dertlerine çare olmaya çalışıyoruz.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Çünkü engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.    Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum. Toplum olarak bilinçli hareket ettiğimiz takdirde engelli hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırabiliriz. Bu hepimizin görevlerinden biridir. Herhangi bir engelin olması hayatın dışında olmayı gerektirmez.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. ” dedi.

#3AralıkDünyaEngellilerGünü