ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

Gediz’de sürücülerin yayalara saygı göstermesi amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak etkinlik yayalara saygı yürüyüşü düzenlendi.

Gediz’de düzenlenen etkinliğe; Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İlçe Jandarma Kom. Jan. Binbaşı İsmail Sert, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Barış Tosun, İlçemiz Daire Amirleri, Gediz Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; ''Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar'' hükmü getirilmiştir.

Bu amaçla İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılı ''Yaya Öncelikli Trafik'' yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek kampanya yapılması kararlaştırılmıştır.

Yıl boyunca yapılacak kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için 12.00-13.30 saatleri arasında tüm il/ilçelerde eş zamanlı olarak devletin tüm unsurları ile “Trafikte Yaya Önceliği Bilincini” oluşturmak üzere etkinlik düzenlenmiştir.