GEDİZ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN SAFAHAT OKUMA YARIŞMASI 2019 MÜRACAATLARI BAŞLADI

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında 15 Mart 2019 Cuma günü saat 20.00 de Safahat Okuma ve Anlama Yarışması düzenlenecektir. Yarışma dört ayrı yaş kategorisinde düzenlenecek olup dereceye girenler ödüllendirilecektir.

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen “Safahat Okuma ve Anlama Yarışması” Finali 15 Mart 2019 tarihinde saat 20.00 de Gediz Kültür Merkezinde yapılacaktır. 5-10 yaş, 11-14 yaş, 15-18 yaş ve 19 ve üzeri olmak üzere dört ayrı yaş kategorisinde düzenlenecek yarışmada birincilere bilgisayar, ikincilere tablet ve üçüncülere de dijital fotoğraf makinesi hediye edilecektir. 5-10 yaş kategorisi İstiklal Marşı’mızı okuyacaktır.

Yarışmaya Katılan Herkese Ücretsiz Safahat hediye ediliyor

Yarışmaya başvurular 12 Mart 2019 Salı günü mesai bitimine kadar Gediz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Ön eleme 14 Mart 2019 Perşembe günü saat 09.00 dan itibaren Gediz Kültür Merkezinde düzenlenecektir. Yarışmacılara İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Safahat İsimli kitabı ücretsiz olarak verilecektir.

Yarışmaya Engin İnşaat, Gediz Un Sanayi, TAŞKIN tarım, Yenigediz Gazetesi Dizüstü bilgisayar; Alsancak Hazır Beton, Daynex Bilgisayar Güvenlik Sistemleri, İstek Reklam, Üçgen Bilgisayar Tablet; Cemil’in Yeri Lokantası, GDZ Gediz Otel, Softeks, Yılmaz Palet fotoğraf makinesi hediye ederek sponsor olmuşlardır.

Mehmet Akif Ersoy’u anlamak için okumak gereklidir.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Belediyemiz Kültür Etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak, anmak ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere her yıl geleneksel olarak “Safahat Okuma ve Anlama Yarışması” düzenliyoruz.

Gençlerimizin Safahat'ı okumaları, o ruhu, o inancı taşımaları, Mehmet Akif Ersoy’un özlemini duyduğu Asım'ın neslinin hayat bulmasına vesile olacaktır. Mehmet Akif Ersoy’daki insan, vatan ve millet sevgisini, dürüstlüğü, ahde vefayı, sözüne sadakati, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesareti iyi anlamalı ve iyi okumalıyız. Mehmet Akif Ersoy’un, Türk Milleti’nin vefakâr ve sevgi dolu kalbinde ömür boyu yaşamasını ve onun fikirlerinin, bıraktığı eserlerinin nesilden nesile ilk günkü manevi değeri ile ulaşmasını diliyorum.

İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri Safahat’ı herkesin okuması ve anlaması amacıyla yarışmaya katılan tüm yarışmacılara “Safahat“ kitabı hediye ediyoruz. Ayrıca yarışmamıza destek olan sponsorlarımız sayesinde dereceye giren yarışmacılara da çeşitli hediyeler verilmektedir. Sponsorlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür eder, yarışmaya katılacaklara başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.