"GEDİZ'DE JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ FİZİBİLİTESİ HAZIRLANMASI" PROJESİNİN SÖZLEŞMESİ İMZALADI.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Fizibilite Desteği Programımız kapsamında desteklenecek olan "Gediz\'de Jeotermal Enerji Santrali Fizibilitesi Hazırlanması" projesinin sözleşmesini imzaladı.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Fizibilite Desteği Programımız kapsamında desteklenecek olan "Gediz'de Jeotermal Enerji Santrali Fizibilitesi Hazırlanması" projesinin sözleşmesini imzaladı.

Gediz Belediye Başkanı Akçadurak; ” Destek aldığımız proje kapsamında; Gediz Belediyesi olarak bu sahada yıllardır boşa akıp giden jeotermal suların ve jeotermal havzanın daha etkin değerlendirilmesi ve bir an önce ekonomiye kazandırılması için çıktığımız yolda 3MW kurulu güce sahip jeotermal elektrik santrali kurulabilmesi için fizibilite çalışması gerçekleştirilecek, bu kapsamda jeotermal sahanın rezerv tespiti için sahanın son teknoloji teknik analiz ölçümleri yapılarak jeotermal sahanın 3 boyutlu doğrultu ve derinlik haritası çıkarılacaktır.

Proje sonucunda; alternatif milli ve yerli kaynaklardan enerji elde ederek bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak ve jeotermal alanda yatırım ortamını çeşitlendirerek artması hedeflenmekte. Ayrıca var olan jeotermal kaynakların daha etkin kullanımının yaygınlaştırılması ve çeşitlendirilmesine katkıda bulunacaktır. Özel sektör yatırımcılarının bölgemize jeotermal enerjiden alternatif olarak elektrik üretimi yatırımı yapılmasına rehberlik ederek bölge ve ülke ekonomisine ithal ettiğimiz enerjiyi millileştirerek ekonomik katkıda bulunacaktır. Bu çalışma sayesinde başta potansiyel yatırımcı olan Gediz Belediyesi ve Gediz Belediyesine ait Gediz Termal Ltd. Şti gibi bölgeye JES (Jeotermal enerji santrali) yatırımı yapmayı planlayan potansiyel yatırımcılar için yol gösterici ciddi bir rehber olacaktır. Bu fizibilite raporuna bağlı olarak bölgeye yapılacak yatırımın hızlanması için büyük bir adım atılmış olacaktır.

Gediz'de Jeotermal Enerji Santrali Fizibilitesi Hazırlanması projesinin bölgemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesi temenni eder, bu süreçte ki desteklerinden dolayı Zafer Kalınma Ajansına Gediz Halkı adına şükranlarımı sunarım” dedi.