GEDİZ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE “HAFIF ARAMA KURTARMA” VE ”TEMEL AFET BILINCI” EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Gediz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline “Hafif Arama Kurtarma” ve ”Temel Afet Bilinci” eğitimi verildi.

“Hafif Arama Kurtarma” ve ”Temel Afet Bilinci” eğitimine; Kütahya AFAD Şube Müdürü Remzi Zaim, Kütahya AFAD Acil Kurtarma Teknisyenleri Bahadır Çelikkol, Enver Gümüşkar katıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Hafif Arama Kurtarma Eğitimiyle; Olası afetlerde yapılması gereken çalışmalar personelimize teorik ve pratik olarak aktarıldı. Eğitimin ardından müdürlüğe ait tam donanımlı kurtarma aracı ve araca ait tüm ekipmanlar tek tek tanıtıldı.

Temel Afet Bilinci eğitimiyle; Afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için, bu anlamda alınacak tedbirlerin önemi eğitimi verildi.