JEOTERMAL SAHANIN GEDİZ BELEDİYESİ’NE YETKİ DEVRİ GERÇEKLEŞTİ

Gediz Ilıca Kaplıcalarının içinde bulunan İl özel idaresine ait 90 numaralı (2400 hektar) jeotermal işletme ruhsatlı Jeotermal sahanın, Gediz Belediyesi’ne yetki devri protokolü imzalandı.

Ayrıca, bu jeotermal sahası içinde Gediz Belediyemiz adına kuyu bazında intibaklı 6, 8, 9, 10 ve 11 numaralı jeotermal işletme ruhsatı bulunmaktadır.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak’ın açıklamasında; “Turizm Bakanlığı’nca onaylı  “Gediz Ilıca Termal Turizm Alanı” içinde uygulama imar planları yapılarak yine Turizm Bakanlığı’nca onaylanmıştır.

İmar planlarının onaylanmasından sonra öncelikli olarak jeotermal su ana dağıtım projesinin hazırlanması, mevcut tesislere ve imar planı kararlarına göre bu alandaki, sağlık ve termal turizm potansiyeli dahil tüm entegre kullanımların akışkan ihtiyaçlarının belirlenmesi ve imar planlarıyla uyumlu termal su dağıtım projesi hazırlanması ve uygulanması yetkisi İl Özel İdaresi’ne aitti.

Gediz Belediyesi olarak bu sahada yıllardır boşa akıp giden jeotermal suların ve jeotermal havzanın daha etkin değerlendirilmesi ve bir an önce ekonomiye kazandırılması, yüksek teknolojik yatırım gerektiren Jeotermal enerjiden elektrik üretimi yapılabilmesi için bir protokol ile 90.numaralı jeotermal sahasındaki İl Özel İdaresi’ne ait olan kullanım hakkının Gediz Belediyesi ile birlikte Gediz Belediyesi’ne ait Jeotermal şirkete verilmesi İl Özel İdaresi’nden talep edilmişti.

Bu yetkinin verilmesi halinde saha da yapılacak tüm maliyetler ve sürecin hızlı bir şekilde tek elden yürütülebileceği beyan edilmişti.

Talep ettiğimiz yetki devri talebi, İl Genel Meclisi bünyesinde ki komisyonlara havale edilerek komisyonlarca konunun yerinde değerlendirilmesi yapılmış ve nihayetinde rapor haline getirilerek il genel meclisine sunulmuştur. İl Genel Meclisi’nin 04.09.2018 tarihli meclis toplantısında, 90 numaralı jeotermal sahadaki il özel idaresinde olan yetkinin 2038 yılına kadar Gediz Belediyesi’ne devir edilmesine oy birliği ile kabul edilmiştir. Hazırlanan protokol taraflarca imzalanmıştır.

Bölgemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesi temenni eder, bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen başta Milletvekilimiz Sayın Ahmet TAN’a, eski Valimiz Sayın Ahmet Hamdi NAYİR’e, İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ’a, Kütahya İl Genel Meclisi Üyelerine, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat KOYAK ve ekibine, Gediz Halkı adına şükranlarımı sunarım”dedi.