İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MUSA YILMAZ VE GEDİZ BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKÇADURAK, GEDİZ’DE JEOTERMAL KAYNAKLARI YERİNDE İNCELEDİ

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak’ın talebi doğrultusunda, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Komisyon Üyeleri Başkanları ve İl Genel Meclisi Üyeleri Gediz Ilıca Kaplıcaları Mevkiinde Jeotermal Kaynakları yerinde incelediler.

Yapılan incelemelere; İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı İbrahim Kılıç ve Komisyon Üyeleri, İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Yurdagül Bakkal ve Komisyon Üyeleri, İl Genel Meclisi Jeotermal ve İçme Suyu Komisyonu Başkanı Süleyman Dursun ve Komisyon Üyeleri, İl Özel İdare Ruhsat ve Denetim Müdürü Yusuf Ömür, İl Genel Meclisi Yazı İşleri Müdürü Harun Zeybek, Gediz Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ilıca Koordinatörü Mimar Sabri Perşan katıldı.

Komisyon Üyelerine Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Gediz Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ilıca Koordinatörü Mimar Sabri Perşan, taleplerin gerekçeleri hakkında komisyon üyelerine bilgi aktarmışlardır.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak komisyon üyelerine yaptığı açıklamada; “Gediz Belediyemizin işletme ruhsatlı kuyularının bulunduğu ve Gediz Ilıca Kaplıcaları içine alan jeotermal sahanın ruhsat sahibi Kütahya İl Özel İdaresine aittir. Gediz Belediyesi olarak bu sahada Jeotermal enerjiden elektrik üretimi yapmayı hedeflediğimizden bu sahanın tek elden su dağıtım projesinin ve alt yapısının yapılması, sahanın yenilebilir ve sürdürülebilirliği bakımından kullanım hakkının Gediz Belediyesi’ne verilmesini talep ettiklerini belirtti.”

Yapılan incelemeler sonucu açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz açıklamasında; Gediz Belediyesinin Talebi üzerine İl Genel Meclisi konuyu Ağustos ayı toplantısında gündeme almış ve konunun yerinde incelemek üzere komisyonlara havale edilmişti. Bunun üzerine komisyon üyeleri ile beraber konuyu yerinde incelemek üzere Gediz’e gelinmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda son değerlendirmeyi Eylül ayı başındaki meclis toplantısında değerlendirilecektir.” dedi.

İncelemeler sonrasında İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Komisyon Üyelerine, Gediz Muratdağı Termal Turizm Merkezinde Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ve AK Parti Gediz İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük ile birlikte incelemelerde bulundular.