AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI GEDİZ’DE

AFAD deprem simülasyon tırı Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde vatandaşlarla buluştu.

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Gediz Muhtarlar Derneği Üyeleri, Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde hizmet vermeye başlayan AFAD Deprem Simülasyon Tırını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.

Vatandaşların afetlerden en az zararla kurtulabilmesi, toplumda farkındalık oluşturmak, beklenen bir felaketten başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek amacıyla düzenlenen afet eğitimleri kapsamında Gediz’e gelen Deprem Simülasyon Tırı, vatandaşlarla buluştu.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Deprem bilincini artırmak, deprem anında alınması gereken tedbirleri uygulamalı olarak göstermek amacıyla yola çıkan AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının AFAD Deprem Simülasyon Tırı İlçemize gelerek vatandaşlarımızın da bu hizmetten ve eğitimden istifade etmesi sağlanmaktadır.” dedi.

Deprem tırında incelemelerde bulunan Gediz Kaymakamı Muhammet Önder ve Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, 6 büyüklüğündeki Düzce depreminin canlandırmasını da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Gediz’e gönderilen Deprem Simülasyon Tırında yaşadılar.