GEDİZ BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKÇADURAK’IN KUDÜS BASIN AÇIKLAMASI

ABD, Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyarak uluslararası hukukun en temel ilkelerini, uluslararası toplumun iradesini, tarihi ve sosyal gerçekleri hiçe sayan tutumunu sürdürmeyi tercih ettiğini göstermiştir.

Uzun zamandır Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam eden, kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldıran İsrail’in kışkırtma hareketi ile karşı karşıyayız.

Türkiye olarak Filistin Devleti ile dost ve kardeş Filistin halkının her daim yanında durarak, haklı davasında Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde irade ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Türkiye’nin insanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

Masum insanların katledilmesi gibi bir zulme kapı açan bu hadsiz uygulamayı ve Kudüs’te yaşatılan zulmü şahsım ve Tüm Gediz halkı olarak şiddetle kınıyoruz.

Muharrem AKÇADURAK

Gediz Belediye Başkanı