GEDİZ’İN YENİ BELEDİYE BAŞKANI, MUHARREM AKÇADURAK OLDU

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nun 24 Haziran\'da yapılacak erken seçimlerde AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan Gediz Belediye Başkanlığı koltuğu için toplanan belediye meclisi yeni başkanı se

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nun 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerde AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan Gediz Belediye Başkanlığı koltuğu için toplanan belediye meclisi yeni başkanı seçti.

Gediz Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seçim ile Muharrem Akçadurak Gediz Belediye Başkanı seçildi.

Devir teslim törenine, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Yerel Yönetimler Başkanı Nurettin Kaplan, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu; Gediz Belediye Başkan Vekili Hakan Arpacı, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük, AK Parti Gediz İlçe Yönetimi, AK Parti Gediz İlçe Kadın Kolları, AK Parti Gediz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Akbulut, MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım, MHP Gediz İlçe Başkanı Mehmet Oyan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gediz Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Kullanılan oyların ardından Gediz Belediye Başkanı seçilen Muharrem Akçadurak yapmış olduğu konuşmasında; “Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın EROL KAYA nezdinde bir süredir yapılan değerlendirme ve istişareler sonucunda; Başbakanımız Binali Yıldırım’ın takdiri ve Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile bu kutlu göreve layık görüldüm. Gediz’e hizmet etmek bir onurdur. İnanıyorum ki bu onuru bütün meclis üyesi arkadaşlarım da hak etmiştir. Bu sonucun Gediz’imize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Gediz Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreninde Gediz Belediye Başkan Vekili Hakan Arpacı, başkanlık mührünü yeni seçilen Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak’a teslim etti.

Uzun yıllar Gediz Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, başkanlık rozetini teslim ederek; “Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak’a yeni görevinde başarılar dileyerek, Gediz’e hayırlı olsun.” dedi.