GEDİZ BELEDİYESİ, 1970 GEDİZ DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

Gediz Belediyesi 28 Mart 1970 yılında yaşanılan ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin yıldönümünde Gediz Ulucami’nde Mevlid-i Şerif okuttu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Mevlid-i Şerif okunarak, gelen vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

Gediz Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Mevlid-i Şerif bu yıl vatandaşların katılımıyla tekrar düzenlendi.  Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu; “28 Mart 1970 yılında Gediz’in tamamen yıkılmasına yol açan ve 1070 vatandaşımızı kaybettiğimiz o acı günü unutmayan Gediz Halkı, yaralarını sarmıştır ama o günü hiç unutmamıştır. Her aileden bir insanımızı kaybettiğimiz o günün yıldönümünde ebediyete intikal eden vatandaşlarımız için Gediz Ulucami de öğle namazından önce mevlid-i Şerif kıraat olunarak, gelen vatandaşlarımıza helva ikramında bulunulmuştur.

Yüce Yaradan Allah (c.c)’ın bu millete tekrar böyle acılar yaşatmamasını diliyor ve dua ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz” açıklamasında bulundu.