MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ’NDE “PARAŞÜT ve KAYAK” KEYFİ

Gediz Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde bir ilk yaşanarak, “Paraşüt ve Kayak”, “Kayaklı Yamaç Paraşütü” ve “Karda Tandem Yamaç Paraşütü” denemeleri yapıldı.

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder ve Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nun destekleriyle gerçekleştirilen, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Keskin ve Kayak Federasyonu Kurulu Üyesi Ayhan Keskin ile Pilotlarımız Tandem Paraşütçüsü Şenol Arat, Murat Tüzer (Türkiye Şampiyonu), Hakan Akdere (Milli Sporcu) Alper Ay (profesyonel 25 yıllık pilot) 3 günlük araştırmaları olumlu sonuç verdi.

Muratdağı’nın doğa sporları için son derece uygun olduğuna vurgu yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, “Muratdağı’nda kayağın yanı sıra yamaç paraşütü, Paraşüt ve Kayak, Kayaklı Yamaç Paraşütü ve Karda Tandem Yamaç Paraşütü ile gökyüzünde adrenalininiz doruğa çıkıyor.

Doğal güzellikleriyle ünlü, Turizm potansiyeli yüksek olan Gediz Muratdağı Termal Turizm Merkezini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Gediz’in doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten Şenol Arat; “Cennet bir vatanınınız var. Muratdağı’nda çok güzel bir ortamda paraşütle kaymak keyifliydi. Gediz Belediyesi’ne ve Muratdağı Müdüriyetine Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederiz.” dedi.

Muratdagı’nın Dünya şampiyonası için aday olduğunu belirten Murat Tüzer; “Doğal güzellikleriyle mükemmel bir konumda, temmuz ayında bir deneme uçuşu daha yapacağız. Meteoroloji verilerini inceliyoruz.  Muratdağı’nın şampiyonada tek aday olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Muratdağı’nı dünyaya tanıtan Tavşanlı'nın Sesi Gazetesi'nin sahibi Anadolu Ajansı Muhabiri Alibey Aydın ve Musa Akay Gediz Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde çekimlerde bulundu.

Gediz Belediyesi’ni ziyaret eden Pilotlarımız Tandem Paraşütçüsü Şenol Arat, Türkiye Şampiyonu Murat Tüzer, Milli Sporcu Hakan Akdere, profesyonel 25 yıllık pilot Alper Ay’a Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı günün anısına plaket takdim etti.