KÜTAHYALI CİRİTÇİLER GELENEKSEL TÜRK SPORUNA DESTEK İSTEDİLER

Gediz Göynükören Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı İsmail Çetin ve beraberindeki atlı cirit sporcuları, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nu makamında ziyaret ederek, Kütahya ve İlçelerinde geleneksel Türk Sporlarımızın yaşatılması için destek istediler.

Her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu; “Atlı cirit sporu; Anadolu’da asırlarca oynanmış olan ve belki de yarışmalar arasında sportmenlik ve centilmenlik açısından en önde gelen bir spor dalıdır.

Oyunlarımız ve ata sporlarımız, Türk kültüründeki spor dallarının yaşatılması ve sürdürülmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Atalarımızın emanetine sahip çıkarak, ata sporlarımıza ve spor kulüplerimize her anlamda destek oluyoruz. Atlı cirit sporunu yaşatmak, bölgemizde tanıtmak adına desteklerimizle sahip çıkmaya devam ediyoruz.” dedi.

Gediz Göynükören Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı İsmail Çetin konuşmasında, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’na ata sporumuz olan atlı cirit sporunu yaşatmak için verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyoruz.” dedi.