GEDİZ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 2018 YILI SAFAHAT YARIŞMASI MÜRACAATLARI BAŞLADI

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat 20.00 de Safahat Okuma ve Anlama Yarışması düzenlenecektir. Yarışma dört ayrı yaş kategorisinde düzenlenecek olup dereceye girenler ödüllendirilecektir.

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen “Safahat Okuma ve Anlama Yarışması” Finali 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat 20.00 de Gediz Kültür Merkezinde yapılacaktır. 5-10 yaş, 11-14 yaş, 15-18 yaş ve 19 üzeri olmak üzere dört ayrı yaş kategorisinde düzenlenecek yarışmada birincilere diz üstü bilgisayar, ikincilere tablet ve üçüncülere de dijital fotoğraf makinesi hediye edilecektir. 5-10 yaş kategorisi İstiklal Marşı’mızı okuyacaktır.

Yarışmaya Katılan Herkese Ücretsiz Safahat hediye ediliyor

Yarışmaya başvurular 3 Nisan 2018 Salı günü mesai bitimine kadar Gediz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Ön eleme 4 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 09.00 dan itibaren Gediz Kültür Merkezinde düzenlenecektir. Yarışmacılara İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Safahat İsimli kitabı ücretsiz olarak verilecektir.

Yarışmaya Alsancak Hazır Beton, Engin İnşaat, Gediz Un Sanayi, Taşkın Tarım Diz Üstü Bilgisayar, Akıllı Market, Daynex Bilgisayar-Güvenlik Sistemleri, Üçgen Bilgisayar, Türk Telekom Serkan İletişim Tablet, Cemil’in Yeri, GDZ Gediz Otel, Softeks Tekstil, Yılmaz Palet Fotoğraf Makinası sponsorluğunda gerçekleştirilecektir.

Mehmet Akif Ersoy’u anlamak için okumak gereklidir.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “Belediyemiz Kültür Etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak, anmak ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere “Safahat Okuma ve Anlama Yarışması” düzenliyoruz.

İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri Safahat’ı herkesin okuması ve anlaması amacıyla yarışmaya katılan tüm yarışmacılara “Safahat“ kitabı hediye ediyoruz. Ayrıca yarışmamıza destek olan sponsorlarımız sayesinde dereceye giren yarışmacılara da çeşitli hediyeler verilmektedir. Sponsorlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür eder, yarışmaya katılacaklara başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.