BAŞKAN SARAOĞLU, 4. JEOTERMAL KAYNAKLAR VE DOĞAL MİNERALLİ SULAR SEMPOZYUMU VE SERGİSİ’NE KATILDI

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Afyonkarahisar Akrones Otel’de düzenlenen 4. Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun onursal başkanlığında bu yıl 4.’sü Afyonkarahisar Akrones Otel’de Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi.

Sempozyum sırasında, sektörde faaliyet gösteren makine ve malzeme üreticileri, enerji üreticileri, maden suyu üreticileri, termal tesis işletmecileri, sondaj firmaları, belediyeler ve kamu kurumlarını bir araya getirerek; Jeotermal kaynağa ilişkin süreçler ve teknolojik gelişmeler, Kaynak kullanımı ve yönetimi, teknik ve hukuki sorunlar, Enerji stratejisinde jeotermal kaynaklar, Eğitim ve ar-ge çalışmaları, Kurumsal, idari ve teknik yapılanma, Jeotermal yatırımlarda tasarım, proje yönetimi ve finansmanı, Jeotermal enerji ve çevre, Yerel yönetimler ve jeotermal gibi konuların tartışılması, bilgilerin paylaşılması ve önerilerin sunulması etkinliğin temel amacıdır.