GEDİZ BELEDİYESİ 2018 TEMATİK TAKVİMİ:”MİLLİ MÜCADELE KARTPOSTALLARI”

Gediz Belediyesinin Kültür Etkinliği çerçevesinde 2008 yılından itibaren hazırladığı tematik takvimlere bir yenisi daha eklendi. 2008 yılında Murat Dağı Endemik Çiçekleri ile başlayan tematik takvim uygulamasında 2018 yılında Gediz Belediye Başkanı Dr.Mehmed Ali Saraoğlu’nun kendisine ait arşivinden oluşan ve renklendirme çalışmaları DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Uzmanı Adem Dönmez tarafından yapılan “Kurtuluş Savaşı’nda Gediz Milli Mücadele Kartpostalları” Gediz takviminin dağıtımına başlandı.

Geleneksel olarak her yıl kültür etkinlikleri çerçevesinde araştırmalar sonucu hazırlanarak halka sunulan ve büyük ilgi gören Gediz Belediyesi tematik takvimleri büyük ilgi görüyor.

Konu hakkında Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “Tematik Takvim uygulamasına ilk olarak 2008 yılında başladık. Murat Dağı Çiçekleri ile başlayan Tematik Takvim uygulaması, ilçe ve ilçe dışında yaşayan Gedizli hemşerilerimizden büyük ilgi gördü. Bunun üzerine gerekli araştırmalar yapılarak 2009 yılında Gediz Manzaraları, 2010 yılında Gediz Üzümleri, 2011 yılında Yaşayan Yüzüyle Gediz, 2012 yılında Yaşayan Gelenekleriyle Gediz, 2013 yılında “Geçmişin Renkleriyle Gediz”,  2014 yılında “ Adnan Menderes Yaşam Parkı” 2015 yılında ilçemizin tüm bölgede tanınan ve bilinen, adına türküler yakılan Gediz Pazarı, 2016 yılında “Kuşbakışı Gediz”, 2017 yılında “Kuşbakışı Gediz Mahalleleri”, 2018 yılında ise “Kurtuluş Savaşı’nda Gediz Milli Mücadele Kartpostalları”  konusu işlenmiştir.

Hazırladığımız takvim şehir içerisindeki esnaflarımız ile tüm resmi kurum ve kuruluşlara dağıtılacaktır. Vatandaşlarımıza da belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilmektedir.” dedi.