GEDİZ’DE KUDÜS İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde Kudüs için basın açıklaması yapıldı.

Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde Kudüs için basın açıklaması yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etmek için Cuma namazı sonrası Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde Kudüs için basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük, Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Teşkilatı, Sivil Toplum Kuruluşları, Gediz Basını ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu konuşmasında; “Kudüs Müslümanların, üzerinde titrediği yüzyıllardır kavgaların yaşandığı ve Müslümanların Selahaddin Eyyubi’den beri haçlılara karşı savunduğu çok önemli bir mekândır. Kudüs Müslümanların onurudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs’e uzanan eller kırılacaktır. Kudüs için yapılan bu hareketler hem bu dünya da hem de Allah nezdinde mutlaka karşılığını bulacaktır.

Gediz’in 2012 yılında Gazze ile kardeş şehir olduğunu ifade eden Başkan Saraoğlu; ”2013 yılının mart ayında Gazze’yi ziyaret ettik. Hemen yakınında bir İsrail tehdidi olmasına rağmen kendinizi, kendinden emin bir belde de olduğunuzu hissediyorsunuz. O dönemde Gazze Belediyesi ile karşılıklı olarak kardeşlik anlaşmasını imzaladık.

Kudüs bütün dünya Müslümanları için çok önemli bir şehirdir. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan haykırıyoruz. Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan konuşmasında; “Bu topraklar İslam toprakları, bu coğrafya İslam coğrafyası. Bin yıldan beri bu İslam coğrafyası üzerinde oturuyoruz. Bin yıllık süreçte çok bedeller ödedik. İslam coğrafyasına çoğu kez haçlı seferleri düzenledi. Şuan da yapılan da bir haçlı seferidir. Hiçbir farkı yoktur. Türkiye’nin üzerine gelinmesi, İslam coğrafyasının üzerine gelinmesinin gerekçesi budur.

Artık Batı Mescid-i Aksa’nın duvarların dibinde gezinmeye başladı. Bunun ne anlama geldiğini hep beraber biliyoruz. İnşallah zafer yakındır. Bizler kol kola, el ele, omuz omuza mücadele ettiğimizde bunların hakkından geleceğiz. Türkiye olarak İslam Coğrafyasının eski hak ettiği gücümüze inşallah ulaşacağız. Kudüs Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. Bizim kutsallarımızın üzerine geliyorlar. Ama bu milleti tanımıyorlar. Milletimiz zor zamanlarda o duygularla kükrer cehennem olur, yeri geldiğinde ise yine o duygulara bürünür cennet olur.

Hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklarda yaşayacağız. Kudüs meselesi, sadece Filistinli Müslümanların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının meselesidir” dedi.

Memur-sen adına Hakan Özalp, Kamu-sen adına Murat Sunguralp Kocabaş basın açıklaması yaptılar.

Ak Parti Gediz İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük açıklamasında; “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlarımızın vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde irade ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

Türkiye’nin insanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak, dua edildi.