“EN GÜZEL TARHANA PİŞİRME” YARIŞMASI YAPILDI

Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda düzenlenen "Geleneksel Gediz Tarhana Festivali kapsamında "En Güzel Tarhana Pişirme Yarışması" yapıldı.

Adnan Menderes Yaşam Parkı Kır düğün alanında 9 ev hanımının katılımıyla gerçekleşen yarışmada, yarışmacı hanımlar tarhanalarını en güzel şekilde Jüri üyelerine sunmanın telaşıyla güzel anlar geçirdiler. Jüri üyeleri tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterlere bakarak puanlama yaptılar.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2017 yılı Tarhana Pişirme yarışması 1.’si Suzan Çakal olurken, Hülya Aras ikinci, Gülçin Atak üçüncü oldu.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, "Bu sene düzenlediğimiz Geleneksel Gediz Tarhana Festivalinde yine ilçemizin adını ve kültürünü her sene olduğu gibi tanıtmaya devam ediyoruz. Bize bu güzel ananevi gıdayı ulaştıran büyüklerimize teşekkür ediyorum. Gediz sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan tarhana çorbasını artık her kez tanıyor. Özellikle kışın ekşili ve kızılcık tarhanasını tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Tarhananın için de kullanılan maddelerinden dolayı doyurucu ve enerji veren tarhana, doğal bir gıda ve doğal usullerle yapılıyor. Bugün burada yarışan kıymetli yarışmacılara başarılar diliyorum.

Gediz’de yapılan yatırımlardan bahseden Başkan Saraoğlu; Turizm bakımından önemli bir yere sahip olan Gediz, Türkiye’de termal su ile kayak merkezi’ni bir arada bulunduran bir yer yüzü harikasıdır.

Tarhana yarışmasına katılan katılımcılarımıza ve yarışmacılarımızın hediyelerini özenle seçen sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın sonunda ödül töreni düzenlenerek günün anısına toplu fotoğraf çekinildi.