GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ TÖRENLE AÇILDI

Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda düzenlenen “Geleneksel Gediz Tarhana Festivali” açılışı için saat 18.00′da festival alanı girişinde tören düzenlendi. Törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Dr.Mehmed Ali Saraoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Turgut Çıtak, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Teşkilatı, Belde ve Belediye Başkanları, Gediz OSB yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “Gediz Tarhana Festivali’nin yapılmasının temel amacı bir ürünün ticarileştirilmesiydi. Bugün Gediz’de yaklaşık irili ufaklı müesseselerde 500 ton civarında tarhana imal edilmektedir ve bunun büyük oranı da Gediz dışına satılmaktadır. Biz de festivalimizin bu şekliyle dizayn edilmesi konusunda bir çalışma yaptık ve bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyiz. Gediz’in bundan sonraki süreci içerisinde turizm yatırımları önemli bir anlam ifade ediyor. İnşallah onun da önümüzdeki süre içerisinde temelini atacağız. Gediz bugün kendi gücüyle 30 milyon dolarlık turizm tesisinin yapımı için uğraş veriyor. O da Gediz’e her şeyiyle büyük bir güç kazandıracaktır. Gediz organize sanayisi, turizm yatırımları ve ulaşım hattı üzerinde bulunmasıyla çok önemli bir ilçe haline gelmiştir, gelmeye de devam edecektir” dedi.

Edilen duanın ardından Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol heyeti kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Protokol üyeleri açılışın ardından festival alanında yer alan, Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru eserlerin beğeniye sunulduğu sergiyi ziyaret etti. Serginin açılışını Münevver Nayir, Bilge Kula, Mehtap Saraoğlu, Sebahat Sarıoğlu yaptı.

Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi standında ebru yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gediz’in sahip olduğu değerlerin yaşatılması gerektiğini belirten Vali Nayir, “Gediz doğa harikası bir yer. Burada bulunamayacak şey yok. Her şeyden önce doğal güzellikleriyle ve farklılık arz eden özellikleriyle güzel bir ilçemiz. Murat Dağı’nda sıcak suyu ve kayak yapabilecek ortamı bulabiliyorsunuz; bu dünyada çok fazla bulunabilecek bir özellik değil. Gediz’imizin misafirperverliği, kültürü, tarihi yapısı da önemli. Dolayısıyla Kütahya’mız ilçeleriyle birlikte görülmesi gereken bir il. Bize ait olan bir değeri güzel Gediz’imizin adıyla yaşatmak bizlerin görevi. Zannediyorum ki tarhanada da bir sanat ruhu var. Herkesin tarhanası el lezzetine, gönül lezzetine göre birbirinden farklı olur. Bugünler şehir kültürünün oluşmasında önemli günler. Gediz’imiz de kendisini tarhanayla özdeşleştirmiş. Düzenlenen festival inşallah Gediz’imiz için hayırlı olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra satış reyonlarını gezen Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol üyeleri esnaflarla sohbet etti, tarhana ikramında bulunuldu.

Festival şenlikleri, akşam saat 21.00′da Gediz Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenen Yüksek Sadakat konseriyle devam etti. 9 Gün sürecek Festival etkinlikleri kapsamında 09 Temmuz 2017 Pazar günü saat 18.00’da Tarhana Pişirme Yarışması, 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 21.00’da Gediz Açık Hava Sahnesi’nde Bülent Serttaş konseri, 14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 10.00’da toplu sünnet merasimi ve 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 21.00’da 15 Temmuz Özgürlük ve Demokrasi yürüyüşü fener alayı, saat 23.00’da Gediz Belediyesi Mehteran konseri Gediz Açık Hava Sahnesi’nde, saat 01.00’da 15 Temmuz Özgürlük ve Demokrasi Nöbeti ardından saat 02.32’de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması Belediye Hizmet Binası önü led ekrandan verilecektir.