KÜTAHYALI SANATÇIMIZ İSLAM SANATLARI, ZANAATLARI ve YARATICILIK FESTİVALİ ve KONGRESİ’NDE GURURUMUZ OLDU

İran’da düzenlenen İslam Sanatları, Zanaatları ve Yaratıcılık Festivali ve Kongresi) 4-12 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşti.

Ustaların eserlerinin sergilendiği yarışmada Türkiye’mizi temsil eden, Efsane Mehmet Yıldırım Kütahya çini dalında, Hikmet Barutçugil      Ebru dalında, Ercan Tabakoğlu ise Gümüş kazaziye dalında yarışmaya katıldılar.

33 İslam Ülkesi Dünya Sanatları, uluslararası araştırmacılar ve zanaatkârların bildirilerinin sunulduğu, ustaların eserlerinin sergilendiği uygulama yaptıkları etkinlikte yarışma kapsamında oluşturulan jürinin değerlendirmeleriyle her daldan katılan zanaatkârlara 80.000 Dolar tutarında ödüller dağıtıldı.

Kütahya'mızın ve Anelsanderin gururu 2.Başkan Efsane Mehmet Yıldırım Ustamız eserleriyle ve ustalığı ile gönüllere taht kurdu. Dünyanın farklı ülkelerinden katılan akademisyenler ve sanatkârların eserlerinin yarıştığı ve sergilendiği festivalde Türkiye tüm ödülleri aldı.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu yapmış olduğu açıklamasında; “Türkiye'den katılan 3 zanaatkârımızda kendi dallarında ödül aldı. Gümüş Kazaziye dalında Ercan Tabakoğlu, Kütahya çini dalında efsane Mehmet Yıldırım ile Ebru dalında Hikmet Barutçugil kendi alanlarında her biri birincilik ödülü alarak Türkiye’nin uluslararası arenada başarıyla temsil etmiştir. Sanatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.