GEDİZ BELEDİYESİ KÜLTÜR GEZİLERİ KAPSAMINDA ÇANAKKALE GEZİSİ’NİN ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

Gediz Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında gerçekleştirdiği “Gediz’den Mehmetçiğe Selam” Çanakkale gezisine yoğun ilgi.

Gediz Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında gerçekleştirdiği “Gediz’den Mehmetçiğe Selam”  Çanakkale gezisine yoğun ilgi.

Üçüncüsü düzenlenen gezinin ilk gününde destansı bir mücadelenin, tarihin yazıldığı mekânları gören Gediz’liler Çanakkale’de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdadımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görmeleri için düzenlenen gezide duygulu anlar yaşandı.

Çanakkale Şehitliği’ni gezen Gediz’li kadın ve erkekler Gediz Belediyesi’nin bu hizmetinden dolayı Başkan Saraoğu’na teşekkür etti.

250 kişinin katıldığı gezide profesyonel rehberler eşliğinde Çanakkale savaş alanı ve şehitlikler ziyaret edildi.  Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale Muharebelerinin hangi şartlarda kazanıldığı yakından görüldü. Çanakkale’de Şehit Abideleri ve tarihi mekânları ziyaret eden vatandaşlarımız geçmişi adeta yeniden yaşadılar.

Gediz Belediye Başkanı Dr.Mehmed Ali Saraoğlu açıklamasında;” Günümüzde Çanakkale bütün insanlar tarafından ziyaret edilen, Orada yaşanan dramı ve kahramanlık ruhunu hissetmek için o havası içe çekilen bir yerdir. Her santiminde bir şehit yatan, her zerresi şehit kanıyla sulanmış, şanlı bir yerdir Çanakkale.

Tarih boyunca Türkler hep savaş veren hep mücadele eden bir millet olmuştur. Tam düşmanları artık bunlar iflas etti artık bu sefer yok edeceğiz diye kapımızı çaldıklarında hep kapı yüzlerine çarpmıştır. İşte Çanakkale'de bunların en önemlilerinden birisidir. Modern silahlarla donatılmış ordunun karşısında, ateş almaz tüfeklerle, patlamaz toplarla, yalın ayak, aç bir mide ile kazanılmış bir zaferdir Çanakkale. Mustafa Kemal gibi bir büyük insanın tarih sahnesine çıktığı, Seyit Onbaşının 230 okka gülle ile koca gemiyi sulara gömdüğü, Kurşunların havada çarpıştığı, Türk'ün kahramanlığının resmi bir vesika olduğu savaştır Çanakkale.

Düzenlediğimiz bu geziyle Gediz’li kadın ve erkeklerimiz tarihimizde anlamı büyük olan bu değerli toprakları görmelerini sağlamak bizi fazlasıyla mutlu etti. Çanakkale’de atalarımızın gösterdiği kahramanlıkları unutmamak, o her karışı şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda, yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak için bu geziyi düzenledik” diye konuştu.