SAFAHAT OKUMA VE ANLAMA YARIŞMASI 2017 FİNALİ YAPILDI

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu yıl 13.sü düzenlenen Safahat Okuma ve Anlama Yarışması Finali 07 Nisan 2017 Cuma günü saat 20:30 da Gediz Kültür Merkezinde yapıldı.

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri Safahat’ı Okuma ve Anlamı yarışması düzenlenmektedir. Katılan herkese Safahat Kitabı armağan edilen yarışmanın amacı, Mehmet Akif’i sevdirmek ve tanıtmaktır.

Gediz Belediyesi tarafından organize edilen ve sponsorların destekleriyle düzenlenen dört ayrı yaş kategorisinde bu yıl birçok yarışmacı ön elemeye katılmış ve her kategoriden üçer kişi jüri tarafından finale bırakılmıştır.

Yarışmadan önce bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sundu. Başkan Saraoğlu, “Gediz Belediye Kültür Etkinlikleri kapsamında Safahat’ı Okuma ve Anlama Yarışması bu yıl on üçüncü kez düzenlenmektedir.

Geçmişten günümüze ışık tutan bu kitabı okumak Mehmet Akif Ersoy’u anlamak hepimiz için önemlidir. Bu kadar ileri görüşlü, dünyayı okuyabilen ve yaşadığı çağın haricinde geleceğe de ışık tutabilen bu şairlerimizi herkesin okuması amacıyla bu yarışmaları düzenlemekteyiz. Bizim yapmak istediğimiz Mehmet Akif Ersoy Merhumunun bu çok önemli kişiliğinin topluma tanıtılması, bu değerli fikirlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasıdır. Safahat’ ı bu toplumda okuyan ve anlayan gençliği gördükçe son derece memnun ve mutlu oluyorum.

Yarışma süresince katılan herkese yüzlerce Safahat kitabı hediye ettik. Kültür etkinlikleri kapsamında yarışmalara sponsor olan firmalara, emeği geçenlere ve yarışmaya katılarak renk veren tüm yarışmacılara saygılar sunuyor teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya Milletvekili Ahmet Tan konuşmasında; Kıymetli Belediye Başkanımızın on üç yıldan bu yana sürdürdüğü Safahat’ı Okuma ve Anlama Yarışması münasebetiyle aranızda bulunuyorum.

Mehmet Akif Ersoy bu milletin artık ortak bir değeridir. Ülkemizin yetiştirmiş olduğu bu güne kadar kitaplarını, şiirlerini Safahat adı altında toplamış olduğu çok önemli bir şairdir. Mehmet Akif Ersoy’un benimsediği onun özlediği gençliği biz sizlerin gözlerinde görüyoruz. Geleceğimiz aydınlık ve güzeldir. Tüm katılımcı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Final Gecesi Gediz Kültür Merkezinde düzenlenerek jüri ve halkın huzurunda finalistler dinlenmiş ve derecelendirme yapılarak finalistlere ödülleri takdim edilmiştir. Yarışmanın ilk kategorisi olan 5-10 yaş kategorisinde Zafer İlkokulu’ndan Yiğit Karayiğit birinci, Dayınlar İlkokulu’ndan Berra Ecem Zengin ikinci, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan Ceyda Özkan üçüncü oldu.

İkinci kategori olan 11-15 yaş kategorisinde 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu’ndan Bahar Yeşil birinci, 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu’ndan Serdar Bektaş ikinci, Fatih Ortaokulu’ndan Çağla Gül Arısoy üçüncü oldu.

Üçüncü kategoride Pamukkale Üniversitesi’nden Oğuzhan Dede birinci, Pamukkale Üniversitesi’nden Büşra Kesici İkinci olurken Pamukkale Üniversitesi’nden Emine Gül Yıldırım üçüncülüğü elde etti.

Dördüncü kategori olan 21 yaş ve üzeri yarışmacılarda Pamukkale Üniversitesi’nden Abdurrahman Kalbur birinci, Pamukkale Üniversitesi’nden Vedat Şahin ikinci ve Pamukkale Üniversitesi’nden İncinur Akalan üçüncü oldu.

Yarışma kategorilerinde birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere ise fotoğraf makinesi armağan edildi.

Yarışmada dereceye girenlere verilen hediyelerden bilgisayar için, Alsancak beton, Gediz Un Sanayi, Daynex Bilgisayar, Taşkın Tarım sponsor oldu.

Tablet için Akıllı Market, Softeks, Türk Telekom Serkan İletişim ile Üçgen Bilgisayar sponsor oldu.

Fotoğraf Makinesi için de Engin İnşaat, GDZ Gediz Otel, Güner Süt ve Süt Ürünleri, ve Yılmaz Palet sponsor oldular.