UMURBEY MAHALLESİ KÜLTÜR ve DÜĞÜN SALONU YAPIMINA BAŞLANDI

Gediz Belediyesi Umurbey Mahallesine yapılacak yeni kültür ve düğün salonu çalışmalarına başlandı.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu mahallelere yaptığı rutin ziyaretler sırasında mahalle sakinleri ve Umurbey mahalle muhtarı ile görüşerek mevcut düğün salonu ile ilgili sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Aldığı bilgiler doğrultusunda ekonomik ömrünü bitirmiş, kullanışsız düğün salonunda yaptırttığı incelemeler sonrasında düğün salonunun yıkılarak yerine yeniden yapılması için düğmeye basıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Saraoğlu; “Ülkemizin gelenek ve görenekleri içerisinde önemli bir yere sahip olan düğünlerin yapıldığı alanlar düğün sahipleri tarafından özenle seçilmektedir. Vatandaşların bir ömür boyu hayatlarını birleştireceği düğün salonunu yapımının kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.  Bu nedenle kentlerdeki düğün salonları önemli bir görevi yerine getirmektedir. Gediz Belediyesi olarak ilçemize en güzel hizmetleri kazandırmak için çalışmalarımızı son surat hiç aralıksız sürdürüyoruz.

Umurbey mahallesinde yeni yapılacak Umurbey kültür ve düğün salonu; 468 m2 betonarme binanın, 329 m2’si salon, diğer odalar müştemilat olarak kullanılacaktır. Umurbey kültür salonumuz daha modern çehresi ile halkımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.