Daha Temiz Gediz

Gediz Belediye Başkanlığı olarak, 2018 dönemi Zafer Kalkınma Ajansının ilan ettiği, Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı (ÇEDEP) için, Atıksu Arıtma Tesisinde bulunan iki kalem ekipmanın modernizasyonu ve değişimi ile ilgili,  ‘’Gediz Belediyesi Daha Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyor’’ isimli bir proje hazırlanmıştır.

Hazırlanan proje, arıtma tesisinden dolayı hem ‘’çevre’’,  hem de yeni alınacak olan ekipmanın enerji verimliliği sebebiyle ‘’enerji’’ başlıkları ile doğrudan ilişkilendirilmiş ve başvuran 61 proje içinden en yüksek puanı alarak, birinci olmuştur.

Mevcut blowerler eski teknoloji olup, yüksek enerji tüketimleri mevcuttur. Difüzörler ise tesis yapıldığından beri hiç değişmemiş ve 9 inch çapında difüzörlerdir. Yeni blower enerji tasarruflu olacak, difüzörler de 12 inch çapında, kaliteli, ince kabarcıklı oksijen transferi yaparak, havalandırma havuzu verimini artıracaktır.

İlgili Dosyalar