BAŞKAN AKÇADURAK, PAZAR YERİNDE ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İlçemizde korona virüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında hafta içi kurulmakta olan Gediz Belediyesi Kapalı Pazar yerinde alınan önlemleri inceleyerek, pazarcı esnafını tek tek ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Pazar yeri incelemelerinde Başkan Akçadurak’a Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Demirtaş ve Sait Aydemir’de eşlik etti.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Akçadurak; “Tüm dünyada ve ülkemizde korona virüs (COVİD19) salgının yayılması ile alınan tedbirler kapsamında İlçemizde Cumartesi günleri kurulmakta olan Gediz Pazarı’nda yaşanan yoğunluktan dolayı vatandaşlarımızın güvenliği ve sağlığı için Gediz Pazarımız artık hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 09:00 ile 18:00 saatleri arasında kurulmaktadır. Bugünde pazarımızı ziyaret ederek alınan tedbirleri yerinde inceledik. Pazarcı esnaflarımızla görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk. Vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve tedbirlerimizi ilçe genelinde büyük titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz.

Pazar yerinde alınan tedbirler kapsamında; her bir satış yeri arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde düzenlenirken, sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına uyularak satışının yapılması sağlandı. Ayrıca pazar yerinde çocukların ve 65 üstü vatandaşlarımızın girmemesi konusunda yoğun tedbirler alan belediye zabıta ekiplerimiz, denetimlerini yaparak esnaf ve vatandaşlarımıza gerekli uyarılarda bulunuyorlar. Vatandaşlarımızın sağlığının devamlılığı için İlçemiz pazar yerindeki yoğunluğu azaltmak adına aldığımız kararlar; Halkımızın daha iyi hizmet alabilmesi adına daha fazla gün açık kalmak koşulu ile yaşanan tehlikeye karşı güvenli alış veriş hizmeti sunuyoruz”. Açıklamasında bulundu.